Mulut Manis Gigi Reput


Pernah terjadi x kt korang ble da beria² janji tapi cancel x gtw pun?

Haaa.. 2 r al-kisah yang selalu aq alami.. bkn sekali dua je berjuta² kali r kot (tipu r kan juta²).. yang buat hal plak BFF sendiri kan..

Aq rasa macam sia² je kan.. aq slalu fikirkan diorg, nk hangout gn diorg, nk enjoy gn diorg, nk celebrite gn diorg.. sampai sanggup aq gduh gn Tan Sri (boy aq daa) semata² sbb BFF. 

Tapi apa yang dapat? 
Diorang de ke fikir benda sama? 
Perlu ke still nk fikirkan diorg lagi?

Serius aq mmg kecewa tertonggeng² ble pegorbanan x dihargai ceeehhh.. nk mutah plakkkkk..

Boleh x bile da janji tu tolong tepati janji? 
Boleh x klu cancel gtw cancel jgn duk diam je?

Mulut je ckp BFF kan.. tapi haram pun x leh pakai.. beria² janji tapi haram belok jalan lain pun xguna r wei.. da tau de hal x payah nk uat appoinment gn aq.

Bila duk berjuta batu terpisah sibuk cakap 
“i miss u”
 “ble nk jumpe nie”
 “nnt kte keluar sama² erk”
 “nnt kte celebrity sama² tau”..

Tapi bila da duk beberapa km/j je.. uat bodoh plak.. time aq free ajak jumpe berbunga² alasan
 “aq kerja r weekend nie”
 “sorry dear i de hal”
“xboleh r wei aq nk p ....”

Nampak sgt suka mkn gula melaka mulut manis tapi gigi remput..

Penat mak membebel tau nyah.. lepas nie klu aq x layan ko sgt jgn ckp aq sombong plak.. Aq da serik tau x nyaahhh! aq da penat nk fikir pasal ko, mu, awak , u , dear, yunk, lalink dah..pasni nak jadi selfish leh x? oh lala

Ending aq nak cakap korang x payah nk bercita² nak jadi macam
:
:
:
:
:
:
PINOCCHIO - susah nnt hidung terlebih macho..


TAKE CARE

Pelajar Junior UNISEL Bunuh Diri



KUALA SELANGOR – Sangkaan seorang peajar bahawa bau busuk berpunca dari tandas rosak meleset apabila bau itu rupa-rupanya bau mayat seorang pelajar lelaki yang ditemui tergantung dari dalam sebuah asrama di Universiti Selangor (UNISEL) di sini.
Mayat, V.Rammath Naidu, 19, yang hanya memakai tuala mandi ditemui tergantung menggunakan selimut di kipas siling asrama lelaki universiti itu pada pukul 11.20 malam kelmarin.

Mangsa dikatakan baru melaporkan diri di Unisel kampus Bestari Jaya di sini pada Rabu lalu. Dia sepatutnya mengikuti pengajian di Fakulti Pendidikan namun belum sempat Rammath mengikuti kuliah, pelajar yang tinggal bersendirian di bilik itu ditemui meninggal dunia.

|| Artikel dari KOSMO ||


Aduuh aq sebagai pelajar UNISEL nie agak terkejut r tiba² ramai plak polis datang bertandang. kat Blok B2 (blok kejadian) memang ramai gler orang da cam tengok konsert da.. xsangka plakkan de kes besar cm nie.
yang member aq (boy) lagi best.. al-kisah bilik dia mengadap bilik kejadian.. dia boleh ckp "patut r da 2 hari aq tgk dia asik senyum je kat aq" adooyaaii memag sengal kuasa 100 tul..
nak tgk x gambr kejadian.. nah aq kasi tengak roll..!!!!
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
;
:
:


TAKE CARE

Exam - Stress dan penawar


Mingguan Exam adalah minggu paling stress dan diikuti minggu submite project.. dah r semua subject gler² ssh.. byk² subject, aq paling like..like..like subject co-curiculum because questionnya just objective 25 soalan.. hahahaha... laju je jawab... memang haram x study pe pn subject 2...

One nite aq tengah gler² study r kot.. and then boring tangan gatal² plak switch on laptop n terClick plak Google Chrome.. then pe agi kan ON FB jp.. aq post benda nie
:
:
:
 

ramai plak yang like... hahahaha...TQ kawan..!!!

but, betul r kan..statement aq 2.. korang pn sama gk kan? eeleeeh..elehhh.. angguk je ah..

the material must to be has time gler² study

Air Suam - bila menghafal banyak dan mulut popapopa hafal tekak of course dahaga

Eye Mo - segarkan mata yang asik nak tutup je bila tgk buku / note

Makanan - time rest study, mesti keluar bilik dan tempat yang utama dituju meja mkn & dpr

Batal / teddy bear - hafal smbil golek guling² lagi cepat masuk dan process dlm otak

kertas - memerlukan sebanyak yg mungkin.. klu x dindingkan yang akan jadi mangsa

haaaa.. 2 r cara aq study.. hahaha..berkesan beb, x percaya? trai, cuba, test tengak berkesan x.. but, i say to u r kawan sem 4 nie sem paling mencabar xpernah seumur hidup study sampai over night every day.. 

but, alhamdulilah aq leh bereskan paper exam yang leh buat aq biol walaupun jawapan pun byk yg biol.. wweeiitt...




TAKE CARE

Stop Motion Animation


ASSINGMENT : Oppsh.. 

TITLE : Opps Berhati-hati Melintas

video

(ini video ada masalah teknikal ckit bila upload je x kua sound plak.. harap korang enjoy je r walaupun bisu)

_____________________________________________________________

step 1 - to produce clay charecter & background with use plastecine

step 2 - deko stage with our creativiti & follow the proposal

step 3 - make sure use 1 camera angel & important your camera must be has tripod

step 4 - click..click..click..snap..snap..snap.. 1 by 1 the charecter movement

step 5 - combine the billion² picture in Adobe Flash software to make it a video

_____________________________________________________________


waahh..speaking londoen plak... ayat dah r tungang tebalik.. but de aq kisah? hahahaha...hope korang like...like...like...like... video xseberapa nie.. mmuuaacchh.. 

ENJOY WATCHING BABEH..!




TAKE CARE

A W A K dan S A Y A


Sekarang AWAK dah sombong dengan SAYA
Dulu AWAK selalu cari SAYA time susah & senang

Sekarang AWAK dah lupa SAYA masih wujud
Dulu AWAK dan SAYA setia bersama

Sekarang AWAK dah jauh dengan SAYA
Dulu AWAK akan selalu contect SAYA walaupun jauh

Sekarang AWAK dah temui kebahagiaan dan lupakan SAYA
Dulu AWAK sedih, kecewa, sengsara SAYA sentiasa bersama

Sekarang AWAK mungkin dah x perlukan SAYA
Dulu AWAK hanya ada SAYA tuk meluahkan perasan

Sekarang AWAK dah cantik, famous, ramai kawan SAYA tak diperlukan
Dulu AWAK selalu diketepikan dan SAYA akan sentiasa bagi semangat

Sekarang SAYA doakan AWAK bahagia bersama si dia
Dulu SAYA nak tengok AWAK bahagia

Sekarang
|
|
AWAK BETUL² X PERLUKAN SAYA, SAYA SEDIA UNDUR DIRI DAN SEDAR DIRI SAYA BUKAN SIAPA².. AWAK TETAP SAHABAT TERBAIK SAYA DAN SAYA AMAT MENGHARGAI..


TAKE CARE

S H O O T I N G


Penat dude shooting 2 hari berturut² pagi hingga petang tanpa rehat.. nak kejar masa lor

Nie assingment AKU, MUNIRAH, ZURIA.. yang lae² just pembantu sukarelawan.. TERIMA KASIH BANYAK² kawan-kawan...

Assingment :: VIDEO CLIP

Tittle :: STANDING IN THE EYES OF THE WORLD (ella)

Actor - Hana
Cameraman - Apex
Director - Fyera
Technical - Zuria
Publisher - Munirah
Location Manager - Nadia

tapi kami semua enjoy sepanjang shooting.. OOppsshh! terlupa TERIMA KASIH gak pada EFA sebab sudi bagi pinjam rumah 1 hari tuk kami shooting.. & TERIMA KASIH gak pada NOYUE sbb syorkan lagu nie tuk kitorg time kitorg blur gler vavi memilih lagu yang sesuai.
:
:
:
Picture kami



TAKE CARE

Karnival Ko-Kurikulum

22 – 10 – 2011 bertempat dia Pusat Sukan IPIS, UNISEL & Pusat Islam, UNISEL.


Orang lain best je di pagi hari di hujung minggu tergolek² atas katil.. tp kami yang ambik subjek Ko-ko nie terpaksa rajinkan diri plak walaupun da byk mlm x tido.. (final project pyer pasal)

:: PAGI :: 
Perlawanan Netball – caya r wei.. kami JOHAN.! Tp lawan kami time final bkn calang² team.. 1 muka aq di cakar gara² nk rebut bola.. fuuhh penat..! x sia² kami training dari mlm hingga pagi berhari² sampai de yang training dalam hujan..semangat juang punyer pasal.

:: PETANG :: 
Persembahan Drama - mmg padat gler jadual.. aq smpat alik mandi je. Excited gler belakon.. jalan pun terketar².. tp nasib kami group last.. (tahap kelam kabut turun ckit) yang penting kami menang di tempat ke-3.

:: MALAM ::
 Ceramah Iman Muda – Ramai gk yg datang.. tp kebanyakkan bukan nk dengar ceramah agama tp nk tgk ustaz handsome (Iman Asyraf & Iman Nurin).. apa nk jadi r budak² sekarang..
:
:
:
:
:
:
:
:
:

wajah² ibu tunggal yang kehilangan anak.. ahhahaha (muka terpaksa bangun awal pagi)

huuhaa-huuhaa team... muka sebelum on game tuk final..


TAKE CARE

Wayang - Mid Valley


Nie gara-gara asingment.. tau x asingment tuk subject Storyboard & Scriptwritting lae ckit tau.. ktorang diwajidkan banyak menonton movie..

Yang paling gempak asingment tengak wayang (WAJIB).. 1 clas p Mid Valley dengan menaiki Bus Kotong (pendek).. memang lawak.. gler malu trun dpn² Mid plak.. adoiyaaaii..

ktorg tgk cerita The Three Musketeers (3d) first tgk tajuk memang xmenarik pn.. tp ble tgk best gk r cte tu..


pas ciap tgk movie.. sempat kejap shopping n ronda²,.. yg penting dpt rasa semua mknn tester yg de.. ahhaha

pukul 3.30 pm ktorg gerak alik unisel sbb kul 6 de class plak.. yg xleh blar naik bus 2 jam bru smpai UNISEL.. gtw bus gler slow lawan gn siput pn siput juara.. 

picture kami semua
:
:
sebelum masuk panggung

dalam panggung.. panggung itu kami yg punya.. 

tunggu pak cik bus datang jemput       ||GCK||


TAKE CARE

MUKA PASSPORT (indon)


Persatuan Ibu tunggal


bila tgk pic² mesti tergelak tergolek² sorang

bile xde kje nk uat nie r hasilnye. da boring snap muka sweet snap muka cun plak

bile tgk da sebijik cm org indon smue.. hahahahaha

yang penting COOL..!!!


P/S : kepada member² sorry terpost pic nie plak..hahahaa


TAKE CARE

KAMI SUKA G CLASS..





bila PC MAC (apple) jumpe kami cm nie jadinye.. sje je post pic nie nk gtw yg ktorg GCK (geng cik kiah) rajin p class x pernah poteng clas tau tp dtg class lewat memang selalu.. 

paling best lecture join sekali bergambar.. siap bg kongsi² air flot n KitKat agi.. cayee r mizz!



DIM ||  Geng Cik Kiah  || UNISEL



TAKE CARE

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP